Direct naar de inhoud.

Digitaliseer Service

Herontdek je kostbare herinneringen met onze Digitaliseer Service voor oud beeldmateriaal!

Op zolder, in de schuur of in een (berg)kast liggen misschien nog smalfilm tapes, videobanden of dvd’s van je (groot)ouders met waardevolle momenten uit het verleden. Maar de kans is groot dat je geen afspeelapparatuur meer hebt, of je hebt juist een moderne tv die deze beelden niet meer ondersteunt.

Het zou jammer zijn als al dat dierbare materiaal uiteindelijk wordt weggegooid.

Gelukkig is er een oplossing! Wij kunnen je oude beeldmateriaal omzetten naar een moderne digitale versie, zodat je samen met je gezin, geliefde of familie filmavondjes kunt organiseren en kunt genieten van al die mooie herinneringen op je hedendaagse tv.

Haal de warmte van het verleden terug en beleef de momenten die je dierbaar zijn opnieuw, maar dan op een manier die perfect past bij het hier en nu.

Welk oud beeldmateriaal kunnen wij digitaliseren?

Oud beeldmateriaal omvat smalfilms en diverse soorten videobanden die ooit populair waren bij consumenten. Smalfilm bestond in dubbel 8, normaal 8 en super 8 en was geliefd tot de vroege jaren 80. Daarna volgden de verschillende videobandformaten, zoals VHS, VHS-C, Video8, Video Hi8, MiniDV en Digital8, die steeds compacter en handzamer werden.

Met de opkomst van digitalisering in het begin van de 21e eeuw werden videobanden vervangen door DVD’s en later door SD-geheugenkaartjes, met steeds grotere opslagcapaciteit.

Wij kunnen de volgende soorten oud beeldmateriaal voor je digitaliseren:

 1. Smalfilms:
  • Dubbel 8
  • Normaal 8
  • Super 8
 2. Videobanden:
  • VHS
  • VHS-C
  • Video8
  • Video Hi8
  • MiniDV
  • Digital8
 3. DVD’s

Oud beeldmateriaal is afkomstig uit het analoge tijdperk en kan niet rechtstreeks worden afgespeeld op moderne digitale apparatuur. Zelfs DVD’s worden nu beschouwd als oud beeldmateriaal, aangezien steeds minder mensen nog een DVD-speler hebben. Wil je deze kostbare herinneringen weer tot leven brengen? Overweeg dan digitalisering om ze te kunnen bekijken op moderne apparaten.

Met onze Digitaliseer Service bieden we een eenvoudige en directe overdracht van je ingeleverde banden naar digitaal formaat, waarbij we de authenticiteit van je herinneringen behouden.

Stel je waardevolle herinneringen veilig voor de toekomst.

Het oude beeldmateriaal dat je koestert, heeft helaas niet het eeuwige leven, vooral videobanden zijn kwetsbaar. Als het materiaal niet op de juiste manier wordt bewaard, zal de kwaliteit en de beelden die erop staan snel achteruitgaan. Wacht je te lang, dan is de kans groot dat er niets meer gered kan worden.

Maar we hebben goed nieuws! Als je deze kostbare herinneringen wilt behouden en opnieuw wilt beleven, overweeg dan om het materiaal te laten digitaliseren. Wij zijn er om je te helpen omdat we het belangrijk vinden dat herinneringen niet verloren gaan. Neem contact met ons op en geef je dierbare momenten een nieuw leven op moderne apparaten. Laten we samen jouw waardevolle herinneringen veiligstellen voor de toekomst.

Onze Digitaliseer Service werkt als volgt:

Stap 1: Bestellen

Wanneer je weet wat je wil laten digitaliseren kan je op de pagina “Tarieven” bekijken op welke kosten je kunt rekenen. Op deze pagina vind je een knop naar het bestelformulier die je kunt invullen. Je krijgt meteen te zien wat je kosten zijn en met een simpele druk op de verzendknop ontvangen wij zeer snel jouw bestelling. Mocht je meteen willen bestellen dan kan je hier klikken om direct naar het bestelformulier te gaan.

Stap 2: Ophalen of Brengen

Dezelfde dag of uiterlijk een dag later nemen we contact op om een afspraak in te plannen om je materiaal op te halen, of je kunt het zelf naar ons brengen. Bekijk alle details op de pagina “Haal- en Brengservice” voor een handige optie.

Stap 3: Digitaliseren

Zodra we alles binnen hebben, gaan we direct aan de slag met het digitaliseren van al het beeldmateriaal. Houd er rekening mee dat opnames van tv-programma’s en films vanwege auteursrechten niet worden gedigitaliseerd. Daarnaast verwijderen we zoveel mogelijk slechte stukken in de nabewerking, zodat goed te bekijken filmbestanden overblijven. Deze worden opgeslagen op een USB stick.

Stap 4: Terugkrijgen van je Herinneringen

Binnen 2 weken nemen we contact met je op om een afspraak te maken en je herinneringen aan je terug te geven. Wacht niet langer en bewaar je kostbare herinneringen voor altijd door ze te digitaliseren!