Direct naar de inhoud.

Particulier Film Archief – Bewakers van Jouw Herinneringen

Voordelen

Het veilig bewaren van dierbare herinneringen is van onschatbare waarde. Na het digitaliseren van jouw kostbare beelden ontvang je deze vaak op een USB stick. Maar om ervoor te zorgen dat deze waardevolle herinneringen niet verloren gaan, is het verstandig om ze ook op je harde schijf te bewaren.

Een USB stick kan zoekraken, een harde schijf kan crashen, en het is zelfs mogelijk om per ongeluk filmbestanden te verwijderen. Zo’n scenario wil niemand meemaken. Het Particulier Film Archief is er om jouw dierbare herinneringen te beschermen tegen onverwachte tegenslagen.

Bewakers van Herinneringen

Wij zijn niet alleen De Herinneringenmakers, maar ook “bewakers van herinneringen.” Met passie en toewijding zorgen we voor de veilige opslag van jouw kostbare herinneringen in ons Particulier Film Archief. We begrijpen hoe belangrijk deze beelden voor je zijn en nemen onze verantwoordelijkheid om ze met uiterste zorg te bewaren.

Veilige Opslag

In het Particulier Film Archief worden alle particuliere filmbestanden professioneel opgeslagen op schijf, LTO tape en XDCAM HD Professional Disc System. Wij garanderen dat al het digitale filmmateriaal dat bij ons wordt aangeleverd, voor lange tijd veilig bewaard blijft. Om de vijf tot tien jaar zullen we gebruik maken van nieuwe, beproefde opslagtechnieken om de duurzaamheid te waarborgen. Indien nodig worden bestanden ook omgezet, zodat ze in de verre toekomst nog bruikbaar zijn.

Hoe werkt het?

Wil je gebruik maken van ons archief? Stuur ons een e-mail met daarin jouw wensen en welke bestanden je wilt laten opslaan. Je kunt ervoor kiezen om een USB stick per post naar ons te sturen, online bestanden te versturen via wetransfer, of we kunnen samen andere mogelijkheden bespreken.

Opvragen van Bestanden

Wanneer je een kopie van je bestanden wilt opvragen, stuur je ons een e-mail met jouw gegevens. We controleren deze met onze administratie en zorgen ervoor dat jouw bestanden veilig naar je worden teruggestuurd.

De Kosten

Om het archief operationeel te houden, vragen wij een eenmalige bijdrage van € 25,00. Als je bestanden wilt opvragen, rekenen we een vergoeding voor de werkzaamheden die daarvoor verricht moeten worden. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld zodat je weet wat de kosten voor jouw situatie zijn.

Garantie

Wij garanderen dat derden nooit toegang zullen krijgen tot beelden die in het archief zijn ondergebracht. Jouw privacy en de veiligheid van jouw herinneringen staan voorop.

Daarnaast verzekeren we dat het archief op termijn volledig zelfstandig in een stichting wordt ondergebracht. Deze stichting zal erop gericht zijn om te blijven bestaan, zodat alle herinneringen die aan ons zijn toevertrouwd, voor altijd bewaard zullen blijven. Zo blijft jouw nalatenschap van dierbare momenten bewaard voor de generaties die nog komen.